gastro postao
Da, za ovaj desert trebat će vam mnogo sastojaka i mnogo vremena, ali u krajnjem rezultatu ćete sigurno uživati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 147
Ostalo
- 10 list tijesto za savijače
- 150 g maslac, slani
- šećer, u prahu
- 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
Nadjev od maka
- 300 g mljeveni mak
- limunova korica
Nadjev od sira
- 2 kom jaje kokošje
Nadjev od oraha
- 300 g orah, sirovi
- 50 ml tamni rum
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 10 g vanilin šećer
Nadjev od jabuka
- 1000 g jabuka (cijela)
- mljeveni cimet
- 4 žlica šećer, kristal
Priprema
- U dublji lim za pečenje 35x30 cm stavite papir za pečenje i na njega položite dvije kore za savijaču koje ste između premazali otopljenim maslacem.
- Za prvi nadjev mak pomiješajte s vrelim mlijekom, šećerom i limunovom koricom pa ravnomjerno premažite po donje dvije kore. Poklopite dvjema korama također između premazane maslacem.
- Za drugi nadjev sir pjenjačom umutite sa šećerom, vanilin šećerom i jajima pa premažite po korama. Poklopite dvjema korama, ponovno između premazane maslacem.
- Za treći nadjev orahe sameljite pa pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom i vrelim mlijekom te premažite ravnomjerno po korama. Nadjev poklopite ponovno dvjema korama između premazane maslacem.
- Za posljednji nadjev jabuke operite, ogulite, naribajte pa pomiješajte s cimetom i šećerom pa rasporedite po korama. Prekrijte s još dvije kore između premazane maslacem.
- Gornju koru ponovno premažite maslacem i stavite u pećnicu na 180°c. Pecite 20 min, izvadite i prelijte umućenim kiselim vrhnjem pa vratite u pećnicu na još 35-40 min.
Da, za ovaj desert trebat će vam mnogo sastojaka i mnogo vremena, ali u krajnjem rezultatu ćete sigurno uživati
Izvor Skuhatćute