gastro postao
Popularni umak kojemu ćete teško odoljeti
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 1 kom pelati
- 4 kom rajčica, crvena
- 0.50 kom ljubičasti luk
- 1 režanj češnjak
- 0.50 vezica korijander
- 1 kom limeta
- 1 kom čili papričica
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Luk nasjeckajte na manje kockice, češnjak i chilli papričicu (uklonite sjemenke i žilice) nasjeckajte na sitno.
- U posudi pomiješajte luk i češnjak pa ga začinite sa 2 žlice soka od limete, soli i paprom i ostavite kratko da se marinira. Dodajte chilli papričicu po ukusu.
- Lišće korijandera nasjeckajte na grublje, a rajčicu nasijecite na kockice.
- Pomiješajte sve sastojke i po potrebi dodatno začinite. Prekrijte folijom i ostavite pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu. Poslužite uz tortilla čips.