Recepti 03. studenoga 2014.

Mesna štruca

Mesna štruca
Savjeti za pripremu sočne mesne štruce foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte kako jednostavno pripremiti ukusnu i sočnu mesnu štrucu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 543

Potrebno vam je

  • 700 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 150 g kruh pšenični, bijeli
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 žlica senf
  • 1 žličica ulje suncokretovo
  • 3 žlica rajčica ( ketchup)
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pećnicu upalite na 175°C.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, jaje, luk, mlijeko i osušeni, smrvljeni kruh. Sve izmiješajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Začinite sa soli i paprom.
  3. Od dobivene smjese oblikujte štrucu i stavite je u lagano nauljeni pladanj za pečenje.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, senf i kečap, dobro izmiješajte pa prelijte preko štruce.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 60 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.