Recepti 14. listopada 2014.

Mesni kuglof punjen jajima i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim mljevene junetine i svinjetine, ako želite laganiju mesnu štrucu, možete upotrijebiti mljeveno pureće meso

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 404

Potrebno vam je

  • 800 g mljeveno meso
  • 1 dl ulje, biljno
  • 5 kom jaje kokošje
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica peršin, list
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 12 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 3 žlica krušne mrvice
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Sitno sjeckani luk prepržite na malo ulja dok ne porumeni. Krušne mrvice prelijte s malo vode pa umiješajte u meso sa sitno sjeckanim peršinom, lukom, solju i paprom. Dobro izmiješajte.
  2. Skuhajte jaja i očistite ih od ljuske. Premažite kalup za kuglof uljem i obložite ga kriškama slanine. Pustite višak da pada izvan kalupa. Posložite pola smjese mesa pa na nju stavite kuhana jaja. Pokrijte ih ostatkom mesa.
  3. Premažite meso bjelanjkom. Prekrijte krajeve slanine preko mesa. Stavite u ugrijanu pećnicu na 170°C i pecite 40-50 minuta. Desetak minuta nakon što izvadite kuglof iz pećnice, pažljivo istresite mesnu roladu iz kuglofa te poslužite uz pire-krumpir i mješavinu zelenih salata.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.