gastro postao
Osim mljevene junetine i svinjetine, ako želite laganiju mesnu štrucu, možete upotrijebiti mljeveno pureće meso
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 404
Potrebno vam je
- 800 g mljeveno meso
- 1 dl ulje, biljno
- 5 kom jaje kokošje
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica peršin, list
- 0.50 kom luk ,crveni
- 12 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 3 žlica krušne mrvice
- sol
- papar
Priprema
- Sitno sjeckani luk prepržite na malo ulja dok ne porumeni. Krušne mrvice prelijte s malo vode pa umiješajte u meso sa sitno sjeckanim peršinom, lukom, solju i paprom. Dobro izmiješajte.
- Skuhajte jaja i očistite ih od ljuske. Premažite kalup za kuglof uljem i obložite ga kriškama slanine. Pustite višak da pada izvan kalupa. Posložite pola smjese mesa pa na nju stavite kuhana jaja. Pokrijte ih ostatkom mesa.
- Premažite meso bjelanjkom. Prekrijte krajeve slanine preko mesa. Stavite u ugrijanu pećnicu na 170°C i pecite 40-50 minuta. Desetak minuta nakon što izvadite kuglof iz pećnice, pažljivo istresite mesnu roladu iz kuglofa te poslužite uz pire-krumpir i mješavinu zelenih salata.