Recepti 07. prosinca 2020.

Miks za keksiće u staklenci je odličan blagdanski poklon!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Miks za keksiće u staklenci je jedinstveni poklon za Božić, druge blagdane, rođendane ili bilo koje posebne prigode. Uključuje naljepnicu s receptom za izradu i prigodnu poruku!

Ako si u potrazi za idejom za božićni dar, donosimo ti nešto jako kreativno i simpatično! Ovi keksići u teglici s okusom cimeta i vanilije su mali domaći božićni poklon (ili poklon u bilo koje doba godine!). Brzi su i jednostavni za izradu, izgledaju prekrasno... I imaju još bolji okus!

Tips & Tricks

  1. Ako izrađuješ više staklenki, poredaj ih redom i u svaku stavi prvi sastojak, a zatim ponovi s preostalim sastojcima (poput vlastite male proizvodne linije).
  2. Pripremi čistu suhu krpu ili papirnati ručnik kako bi u hodu pobrisala sav višak s unutarnje strane stakla.
  3. Žlicom pažljivo dodaj svaki sastojak u staklenku.
  4. Ako ti je ostalo malo mjesta na vrhu staklenke, jednostavno dodaj malo nasjeckane bijele ili tamne čokolade. I to je to!
  5. Pusti mašti na volju i iznenadi one koje voliš ovim slatkim znakom pažnje!

Naš prijedlog je recept za sočne kolačiće Jamieja Olivera, a možeš koristiti i neki drugi, tebi drag i ukusan recept.

 

Možda vas zanima... Prosinac je vrijeme za pečenje keksića, a ove moraš isprobati! Recepti

 

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice morske soli
  • 150 g grožđica
  • 170 g zobenih pahuljica
  • 130 g smeđeg šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • Nasjeckana bijela ili tamna čokolada (po želji)

Priprema:

U čistu, suhu staklenku od 750 ml pažljivo složi sastojke redom, počevši od brašna. Umetni mahunu vanilije unutra ili je zaveži trakom oko poklopca nakon zatvaranja staklenke.

Na darovnu karticu napiši sljedeće:

Za pečenje kolačića zagrij pećnicu na 180 ° C. Otvori staklenku i pažljivo žlicom sastojke dodaj u posudu za miješanje s 120 g omekšanog maslaca. Podijeli mahunu vanilije, izgrebi sjemenke, dodaj ih u posudu, a zatim ih miksaj dok ne postanu blijede i pahuljaste. Umiješaj 1 veliko jaje. Sve sastojke sjedini dok smjesa ne postane glatka. Tijesto stavi u hladnjak na pola sata, a zatim ga žlicom oblikuj u željeni oblik keksića i stavljaj na obloženi lim za pečenje. Blago poravnaj, ostavljajući prostor za njihovo širenje. Peci 10 do 12 minuta, dok na rubovima ne postanu zlatni. Ostavi na limu za pečenje pet minuta prije nego što ih prebaciš na rešetku da se ohlade. Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.