gastro postao
Bogatstvo okusa krije se na dražesnim pitama od lisnatog tijesta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 194
Potrebno vam je
- 500 g lisnato tijesto
- 2 kom jaje kokošje
- 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 1.50 žlica kozji sir
- 1 mala žlica origano
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žličica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
Priprema
- Razvaljajte lisnato tijesto na kvadrate, izbockajte vilicom pa njima obložite namašćene minikalupe. Na tijesto možete staviti papir za pečenje i zamrznuti grašak koji će poslužiti kao uteg da tijesto ulegne.
- Maknite grašak i papir pa pecite deset minuta na 170°c. U posudi razmutite jaja pa dodajte vrhnje, sir, origano, sol i papar. Smjesu uspite u pečeno tijesto i stavite ponovno peći, i to 15-ak minuta.
- Ukrasite kozjim sirom i karameliziranim lukom. Njega pripremite tako da luk pirjate 15 min pa ga pošećerite i nastavite kuhati još 30 min.
Izvor Skuhatćute