Recepti 03. listopada 2014.

Minipite od kozjeg sira s karameliziranim lukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatstvo okusa krije se na dražesnim pitama od lisnatog tijesta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 194

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1.50 žlica kozji sir
  • 1 mala žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žličica šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto na kvadrate, izbockajte vilicom pa njima obložite namašćene minikalupe. Na tijesto možete staviti papir za pečenje i zamrznuti grašak koji će poslužiti kao uteg da tijesto ulegne.
  2. Maknite grašak i papir pa pecite deset minuta na 170°c. U posudi razmutite jaja pa dodajte vrhnje, sir, origano, sol i papar. Smjesu uspite u pečeno tijesto i stavite ponovno peći, i to 15-ak minuta.
  3. Ukrasite kozjim sirom i karameliziranim lukom. Njega pripremite tako da luk pirjate 15 min pa ga pošećerite i nastavite kuhati još 30 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.