Recepti 06. listopada 2014.

Miništruce s pireom od krumpira i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi komadi mljevene govedine omotane kriškama pršuta i zapečeni u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 239

Potrebno vam je

  • 1 vezica ružmarin
  • 3 režanj češnjak
  • 700 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom jaje kokošje
  • 25 g krušne mrvice
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 4 kriška pršut
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 80 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 šaka špinat
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Sačuvajte osam malih grančica ružmarina, a ostatak nasjeckajte. Nasjeckajte jedan češnjak. Pomiješajte nasjeckani ružmarin, češnjak, meso, luk, jaje, krušne mrvice i umak od rajčice.
  2. Podijelite meso na osam jednakih dijelova pa smjesu oblikujte u male ovalne oblike. Zamotajte svaki u krišku pršuta podijeljenu na pola pa u svaku rolicu zabodite grančicu ružmarina. Namastite lim za pečenje i poredajte miništruce u lim. Poškropite ih s malo ulja i začinite paprom. Pecite oko 15 minuta.
  3. Skuhajte krumpire i preostale češnjeve češnjaka. Dobro ocijedite pa zgnječite i stavite u posudu te dodajte vrhnje i promiješajte. Začinite solju i paprom.

Neodoljivi komadi mljevene govedine omotane kriškama pršuta i zapečeni u pećnici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.