gastro postao
Neodoljivi komadi mljevene govedine omotane kriškama pršuta i zapečeni u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 239
Potrebno vam je
- 1 vezica ružmarin
- 3 režanj češnjak
- 700 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom jaje kokošje
- 25 g krušne mrvice
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 4 kriška pršut
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1000 g krumpir, zreli
- 80 ml vrhnje za kuhanje
- 1 šaka špinat
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Sačuvajte osam malih grančica ružmarina, a ostatak nasjeckajte. Nasjeckajte jedan češnjak. Pomiješajte nasjeckani ružmarin, češnjak, meso, luk, jaje, krušne mrvice i umak od rajčice.
- Podijelite meso na osam jednakih dijelova pa smjesu oblikujte u male ovalne oblike. Zamotajte svaki u krišku pršuta podijeljenu na pola pa u svaku rolicu zabodite grančicu ružmarina. Namastite lim za pečenje i poredajte miništruce u lim. Poškropite ih s malo ulja i začinite paprom. Pecite oko 15 minuta.
- Skuhajte krumpire i preostale češnjeve češnjaka. Dobro ocijedite pa zgnječite i stavite u posudu te dodajte vrhnje i promiješajte. Začinite solju i paprom.
Neodoljivi komadi mljevene govedine omotane kriškama pršuta i zapečeni u pećnici