Recepti 14. listopada 2014.

Minitartovi od sira, špinata, šunke i rajčica

Minitartovi od sira, špinata, šunke i rajčica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan recept s mesom, povrćem i sirom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 142

Potrebno vam je

  • 200 g lisnato tijesto
  • 85 g špinat
  • 25 g sušena rajčica
  • 90 g ricotta
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • papar
  • 50 g kuhana šunka

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga narežite na četiri manja dijela. Tijestom obložite male kalupe. Ako nemate male kalupe ili manje vatrostalne posude, lisnatim tijestom možete obložiti kalupe za muffine i napraviti više manjih tartova. Pecite nenadjeveno desetak minuta.
  2. Rasporedite sir, špinat, šunku i rajčice po tartovima. Umutite jaja s mlijekom i začinima te prelijte tartove. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180°C oko dvije minute.
  3. Prije posluživanja ostavite da se hlade pet minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.