gastro postao
Odličan recept s mesom, povrćem i sirom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 142
Potrebno vam je
- 200 g lisnato tijesto
- 85 g špinat
- 25 g sušena rajčica
- 90 g ricotta
- 2 kom jaje kokošje
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- papar
- 50 g kuhana šunka
Priprema
- Razvaljajte lisnato tijesto pa ga narežite na četiri manja dijela. Tijestom obložite male kalupe. Ako nemate male kalupe ili manje vatrostalne posude, lisnatim tijestom možete obložiti kalupe za muffine i napraviti više manjih tartova. Pecite nenadjeveno desetak minuta.
- Rasporedite sir, špinat, šunku i rajčice po tartovima. Umutite jaja s mlijekom i začinima te prelijte tartove. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180°C oko dvije minute.
- Prije posluživanja ostavite da se hlade pet minuta.