gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 8 kom bjeljanjaka
- 30 dag šećera
- 1 žlica octa
- 8 kom žutanjaka
- 10 dag šećera u prahu
- 20 dag keksa (petit, integralni)
- 20 dag margarina
- 500 ml vrhnja za šlag
- 1 kg jagoda
Priprema
- Upaliti pećnicu na 180 stupnjeva. 8 bjeljanjaka, 30 dekagrama šećera, 1 žlica octa mutiti. Smjesu istresti na papir za pečenje i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta.
- Pećnicu smanjiti na 150 stupnjeva i nastaviti peći još 50 minuta. Ostaviti u pećnici dok se potpuno ne ohladi. NE OTVARATI
- Izmiksati na pari 8 žutanjaka i 10 dekagrama šećra u prahu. Dodati 20 dekagrama mljevenog keksa i sve zajedno sjediniti.
- Kada se smjesa ohladila dodati 20 dekagrama margarina.
- Izmiksati vrhnje za šlag.
- Koru koja se ispekla prerezati po dužini na dva dijela (dobila dva komada 25x19 cm) i slagati kora-fil-jagode-šlag-kora-fil-jagode šlag. Gore ukrasiti jagodama