gastro postao
Samoborska slastičarnica "U prolazu" poznata je po svojim samoborskim kremšnitama, ali njihovi slastičari neki slastice kreiraju i sami, te su nam dali recept i za ovu poslasticu.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 968
Biskvit
- 10 kom jaje kokošje
- 200 g šećer, kristal
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 dl ulje suncokretovo
- 100 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 kom prašak za pecivo
Krema
- 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 200 g oštro brašno
- 350 g šećer, kristal
- 1.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 300 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 100 g kokos, suhi
Priprema
- Jaja i šećer umutite pa dodajte ostale sastojke.
- Kad se tijesto ispeklo (na 180°c oko 25 minuta), ohladite ga i prerežite na pola.
- Kremu skuhajte od žumanjaka i ostalih sastojaka, osim kokosa. Kad se ohladi, u nju stavite margarin izrezan na listiće. Pola kreme stavite na prvu koru biskvita, a ostatak ohladite pa dodajte kokos i njime namažite gornji biskvit.
- Prelijte glazurom od 40 dag rastopljene čokolade i 1/2 litre vrhnja za šlag.
Izvor Skuhatćute