Recepti 13. listopada 2014.

Mrak kocka

gastro postao gastro.24sata.hr
Samoborska slastičarnica "U prolazu" poznata je po svojim samoborskim kremšnitama, ali njihovi slastičari neki slastice kreiraju i sami, te su nam dali recept i za ovu poslasticu.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 968

Biskvit

  • 10 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 100 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 kom prašak za pecivo

Krema

  • 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 200 g oštro brašno
  • 350 g šećer, kristal
  • 1.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 300 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 100 g kokos, suhi

Priprema

  1. Jaja i šećer umutite pa dodajte ostale sastojke.
  2. Kad se tijesto ispeklo (na 180°c oko 25 minuta), ohladite ga i prerežite na pola.
  3. Kremu skuhajte od žumanjaka i ostalih sastojaka, osim kokosa. Kad se ohladi, u nju stavite margarin izrezan na listiće. Pola kreme stavite na prvu koru biskvita, a ostatak ohladite pa dodajte kokos i njime namažite gornji biskvit.
  4. Prelijte glazurom od 40 dag rastopljene čokolade i 1/2 litre vrhnja za šlag.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.