gastro postao
                                            
                                        
                                    Slatka poslastica prikladna i za dijabetičare
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 566
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
 - 75 g zobene pahuljice
 - 1 žlica prašak za pecivo
 - 1 mala žlica muškatni oraščić
 - 2 kom banane
 - 1 kom jaje kokošje
 - 75 g maslac, neslani
 - 30 g šećer, nerafinirani
 - 175 g sirutka svježa
 - 3 žlica med, vrcani
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite i pobrašnite pladanj za 12 muffina.
 - U velikoj zdjeli dobro izmiješajte brašno, zob, prašak za pecivo i naribani muškatni oraščić.
 - Odvojeno izmiješajte rastopljeni maslac i preostale namirnice te ih lagano žlicom dodajte u smjesu s brašnom, pa miješajte dok se ne pretvori u jedinstvenu smjesu.
 - Na pripremljeni pladanj za muffine žlicom rasporedite dobivenu smjesu. Pecite približno 20 minuta dok se muffini ne dignu i poprime zlatnu boju.
 - Hladite ih u limu za pečenje 10-ak minuta prije posluživanja. 
Ako želite, možete smjesom napuniti papirnate ovitke te ih onda staviti u nenauljeni lim za pečenje.
 
Izvor "Kuharica za dijabetičare", Profil