Recepti 10. veljače 2015.

Musaka od punjenih gljiva

musaka od punjenih gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 1 kg šampinjona
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • suhih narezaka (kulena, kobasice, suhog vrata...)
  • 2 šalica vrhnja
  • začina (sol, papar, vegeta, mažuran, origano...)
  • 1 šaka slanine narezane
  • 2 jaja
  • 3 kom paprike babure (zelene, crvene, žute... po izboru)

Priprema

  1. Prvo treba očistiti gljive tj. maknuti peteljku i poslagati ih u tepsiju i staviti na 15-tak minuta da puste vodu jer ne želimo imati previše vodenu musaku.
  2. Sada dok su gljive u rerni narezati peteljke na sitno i s malo slanine na kockice izdinstati čisto zbog mirisa i maknuti s vatre. Zatim u jednu posudu narezati suhog nareska, paprike, paradajza, sve što nađete u frižideru i pomiješati s peteljkama. Sve to pomiješati s jednim vrhnjem i ako imate malo svježeg sira.
  3. Izvaditi gljive iz rerne i napuniti ih nadjevom koji ste napravili, staviti punjene gljive u drugu dublju tepsiju. Kada ste s tim gotovi u jedan tanjur umiješajte vrnje, jaja, vrhnje za kuhanje i začinite po želji. preliti gljive koje su u tepsiji i peči u rerni na 200 stupnjeva dok ne primi rumenu boju oko 25 minuta .

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.