gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 1 kg šampinjona
- 200 g vrhnja za kuhanje
- suhih narezaka (kulena, kobasice, suhog vrata...)
- 2 šalica vrhnja
- začina (sol, papar, vegeta, mažuran, origano...)
- 1 šaka slanine narezane
- 2 jaja
- 3 kom paprike babure (zelene, crvene, žute... po izboru)
Priprema
- Prvo treba očistiti gljive tj. maknuti peteljku i poslagati ih u tepsiju i staviti na 15-tak minuta da puste vodu jer ne želimo imati previše vodenu musaku.
- Sada dok su gljive u rerni narezati peteljke na sitno i s malo slanine na kockice izdinstati čisto zbog mirisa i maknuti s vatre. Zatim u jednu posudu narezati suhog nareska, paprike, paradajza, sve što nađete u frižideru i pomiješati s peteljkama. Sve to pomiješati s jednim vrhnjem i ako imate malo svježeg sira.
- Izvaditi gljive iz rerne i napuniti ih nadjevom koji ste napravili, staviti punjene gljive u drugu dublju tepsiju. Kada ste s tim gotovi u jedan tanjur umiješajte vrnje, jaja, vrhnje za kuhanje i začinite po želji. preliti gljive koje su u tepsiji i peči u rerni na 200 stupnjeva dok ne primi rumenu boju oko 25 minuta .