Recepti 11. studenoga 2015.

Nabujak od kelja

Nabujak od kelja
gastro postao gastro.24sata.hr
Kelj je posljednih godina postao prava zvijezda zimskih dana

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 515

Potrebno vam je

  • 800 g kelj lisnati
  • 250 g mljeveno meso
  • 50 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 žlica riža, dugog zrna
  • 3 žlica krušne mrvice
  • 60 g sir kravlji svježi (cottage)
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno iskosajte. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.
  2. Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  3. Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premezanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.