gastro postao
Kelj je posljednih godina postao prava zvijezda zimskih dana
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 515
Potrebno vam je
- 800 g kelj lisnati
- 250 g mljeveno meso
- 50 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom jaje kokošje
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 žlica riža, dugog zrna
- 3 žlica krušne mrvice
- 60 g sir kravlji svježi (cottage)
- sol
- papar
Priprema
- Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno iskosajte. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.
- Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premezanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.