Recepti 03. listopada 2014.

Nadjevena lepinja

gastro postao gastro.24sata.hr
Lepinju nadjenite slaninom, orasima i začinima, poklopite s drugom lepinjom i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 514

Tijesto

  • 400 g raženo brašno ( 60% ekstrah.)
  • 10 g suhi kvasac
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 žlica sol
  • 2 žlica jabučni ocat
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Nadjev

  • 200 g slanina svinjska, sirova soljena
  • 200 g luk ,crveni
  • 1 žlica maslac, slani
  • 8 kom orah, sirovi
  • 2 žlica kopar
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 8 kom lovorov list
  • 1 žlica crveni papar
  • 375 ml voda

Potrebno vam je

  • 100 g pšenična prekrupa
  • 1 žlica kopar, sjemenke

Priprema

  1. Pomiješajte brašno T-815 s prekrupom pa dodajte kvas u prahu, suhi kvasac, šećer i sol. Mijesite 10 min s mlakom vodom, octom i uljem.
  2. Zdjelu pospite prekrupom. Tijesto oblikujte u kuglu pa pokriveno u zdjeli ostavite na toplome da se diže 2 sata. Namastite lim i malo ga pospite prekrupom. Kratko promijesite tijesto, prepolovite ga i obje polovice izvaljajte u veliku okruglu lepinju na radnoj površini posutoj prekrupom. Jednu lepinju stavite na lim, a drugu na papir za pečenje. Pokrijte i ostavite da se diže još sat.
  3. Slaninu narežite na kockice. Luk nasjeckajte i pirjajte 2-3 min sa slaninom na maslacu. Dodajte nasjeckane orahe i kopar pa skinite s vatre. Žutanjke pomiješajte s malo vode. raporedite nadjev po lepinji.
  4. Ostavite rub širok 1,5 cm i premažite ga žutanjkom. Na nju stavite drugu lepinju i pritisnite joj rubove. Premažite žutanjkom. Ukrasite lovorom, paprom i sjemenkama kopra. Pecite 40-ak min na 210°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.