Recepti 83 prikaza 20. ožujka 2017.

Najbolji namaz za krekere: Pečena ricotta

Thinkstock
Za ljubitelje slanih grickalica i namaza za iste, ovaj slasni namaz prava je poslastica!

Ako vam je najdraže večer provesti s krekerima i nekim finim, domaćim namazom za umakanje ili mazanje istih, onda ste upravo pronašli pravu deliciju kojom ćete oduševiti baš sve!

Pečena ricotta, s malo limunove korice, začina i pomalo ljutog okusa, oduševit će baš svakog! Neodoljiv okus ovom namazu dat će naribana korica limuna.

Poslužite namazano na hrskavi baguette, krekere ili prepečeni kruh i uživajte u sjajnim okusima ovog divnog, domaćeg namaza.

Sastojci:

  • 2 šalice ricotte
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica ružmarina, nasjeckati listiće
  • naribana korica jednog limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat ljutih papričica u listićima
  • sol i papar
  • krekeri, baguette ili prepečeni kruh za posluživanje

Priprema:

  1.  Pomiješati ricottu, češnjak, ružmarin, limunovu koricu, papričicu, sol, papar i malo maslinovog ulja
  2. Podmazati keramičku posudicu za pečenje maslacem
  3. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  4. Peći 15 - 20 minuta, dok gornji dio ne dobije lijepu zlatni boju
  5. Poslužiti ohlađeno, namazano na prepečeni kruh, baguette ili s krekerima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.