gastro postao
Divni, nježni i bademasti muffini punjeni su omiljenim džemom, a zatim premazanim sjajnom kremom od vanilije. Može li bolje?
Ukusni i slatki, to je sve što nam treba. Za ove muffine neće vam biti potrebno bijelo brašno niti suvišni dodaci. Pripremite ih takve fine, prhke s bademovim brašnom pa ih premažite finom kremom od vanilije. Na kraju sve pospite aromatičnim, tostiranim bademima i gozba može početi. Uz bademe izvrsno će se složiti džem od smokve, marelica ili pak agruma.
Potrebno vam je:
- 400 g bademovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 jaja
- 150 g kristal šećera
- 200 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 4 žlice slatkog vrhnja
- 4 žličice ekstrakta od vanilije
- 6 žlica džema
- Tostirani bademi (po želji)
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi miksajte jaja i kristal šećer dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte mješavinu s bademovim brašnom, dvije žličice ekstrakta od vanilije pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Podijelite je u kalup za muffine.
- Pecite oko 20 minuta.
- Dok se muffini peku, napravite kremu.
- Miksajte maslac pa nakon minute dodajte i šećer u prahu.
- Miksajte dvije minute i dodajte slatko vrhnje, ekstrakt vanilije, prstohvat soli.
- Kada su se bademi ohladili, na vrhu napravite veću rupu, dodajte džem, vratite poklopac od muffina i premažite kremom. Pospite tostiranim bademima.
Dobar tek!