Recepti 22. siječnja 2017.

Najslađi spoj: Muffini od badema i pekmeza

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Divni, nježni i bademasti muffini punjeni su omiljenim džemom, a zatim premazanim sjajnom kremom od vanilije. Može li bolje?

Ukusni i slatki, to je sve što nam treba. Za ove muffine neće vam biti potrebno bijelo brašno niti suvišni dodaci. Pripremite ih takve fine, prhke s bademovim brašnom pa ih premažite finom kremom od vanilije. Na kraju sve pospite aromatičnim, tostiranim bademima i gozba može početi. Uz bademe izvrsno će se složiti džem od smokve, marelica ili pak agruma.

Potrebno vam je:

  • 400 g bademovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 6 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 200 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 žlice slatkog vrhnja
  • 4 žličice ekstrakta od vanilije
  • 6 žlica džema
  • Tostirani bademi (po želji)

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo.
  2. U drugoj posudi miksajte jaja i kristal šećer dok ne postanu pjenasti.
  3. Dodajte mješavinu s bademovim brašnom, dvije žličice ekstrakta od vanilije pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
  4. Podijelite je u kalup za muffine.
  5. Pecite oko 20 minuta.
  6. Dok se muffini peku, napravite kremu.
  7. Miksajte maslac pa nakon minute dodajte i šećer u prahu.
  8. Miksajte dvije minute i dodajte slatko vrhnje, ekstrakt vanilije, prstohvat soli.
  9. Kada su se bademi ohladili, na vrhu napravite veću rupu, dodajte džem, vratite poklopac od muffina i premažite kremom. Pospite tostiranim bademima.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.