gastro postao
Ovaj kolač s jagodama je prije svega lagan, ukusan, izrazito sočan i osvježavajući a biskvit je vrlo nježan i prozračan sam po sebi dok u kombinaciji s jagodama bude još mekaniji i sočniji. Doslovno se topi u ustima! Uz to se i vrlo brzo priprema i sigurna sam da mu vaši gosti neće moći odoljeti! Stoga stavite pregaču oko vrata i pripremite ga još danas, bilo gostima, svojim ukućanima ili samo sebi za dušu, i uživajte. U slast!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 kom jaja
- 25 dag šećera
- 1.50 dl vode
- 1.50 dl ulja
- 25 dag brašna
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 kom preljev za torte
- jagoda
Priprema
- Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiksajte. Snijeg izradite u čvrsti snijeg pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera te lagano promiješajte.
- Dodajte ulje i vodu pa izmiksajte. Na samom kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te lagano promiješajte žlicom.
- Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje (sastojci su dovoljni za pripremu kolača u velikom kalupu koji dolazi uz pećnicu). Ulijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju rasporedite.
- Biskvit stavite u pećnicu i pecite 10-tak minuta na 180°C. Gotov biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi dok pripremate jagode.
- Jagode operite, očistite i narežite na polovice ili četvrtine pa ih gusto poslažite na biskvit.
- Pripremite preljev za torte prema uputi s vrećice i kratko ga ohladite da se lagano počne zgušnjavati pa ga onda prelijte po jagodama na kojima će se brzo stvrdnuti i međusobno ih povezati. Kolač stavite na hlađenje.
Ovaj kolač s jagodama je prije svega lagan, ukusan, izrazito sočan i osvježavajući a biskvit je vrlo nježan i prozračan sam po sebi dok u kombinaciji s jagodama bude još mekaniji i sočniji. Doslovno se topi u ustima! Uz to se i vrlo brzo priprema i sigurna sam da mu vaši gosti neće moći odoljeti! Stoga stavite pregaču oko vrata i pripremite ga još danas, bilo gostima, svojim ukućanima ili samo sebi za dušu, i uživajte. U slast!