Recepti 05. lipnja 2015.

Najsočniji kolač s jagodama

Najsočniji kolač s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kolač s jagodama je prije svega lagan, ukusan, izrazito sočan i osvježavajući a biskvit je vrlo nježan i prozračan sam po sebi dok u kombinaciji s jagodama bude još mekaniji i sočniji. Doslovno se topi u ustima! Uz to se i vrlo brzo priprema i sigurna sam da mu vaši gosti neće moći odoljeti! Stoga stavite pregaču oko vrata i pripremite ga još danas, bilo gostima, svojim ukućanima ili samo sebi za dušu, i uživajte. U slast!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 4 kom jaja
  • 25 dag šećera
  • 1.50 dl vode
  • 1.50 dl ulja
  • 25 dag brašna
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom preljev za torte
  • jagoda

Priprema

  1. Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiksajte. Snijeg izradite u čvrsti snijeg pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera te lagano promiješajte.
  2. Dodajte ulje i vodu pa izmiksajte. Na samom kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te lagano promiješajte žlicom.
  3. Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje (sastojci su dovoljni za pripremu kolača u velikom kalupu koji dolazi uz pećnicu). Ulijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju rasporedite.
  4. Biskvit stavite u pećnicu i pecite 10-tak minuta na 180°C. Gotov biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi dok pripremate jagode.
  5. Jagode operite, očistite i narežite na polovice ili četvrtine pa ih gusto poslažite na biskvit.
  6. Pripremite preljev za torte prema uputi s vrećice i kratko ga ohladite da se lagano počne zgušnjavati pa ga onda prelijte po jagodama na kojima će se brzo stvrdnuti i međusobno ih povezati. Kolač stavite na hlađenje.

Ovaj kolač s jagodama je prije svega lagan, ukusan, izrazito sočan i osvježavajući a biskvit je vrlo nježan i prozračan sam po sebi dok u kombinaciji s jagodama bude još mekaniji i sočniji. Doslovno se topi u ustima! Uz to se i vrlo brzo priprema i sigurna sam da mu vaši gosti neće moći odoljeti! Stoga stavite pregaču oko vrata i pripremite ga još danas, bilo gostima, svojim ukućanima ili samo sebi za dušu, i uživajte. U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.