Recepti 13. listopada 2014.

Namaz od pečenog češnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 4 kom češnjak
  • 0.25 šalica ulje suncokretovo
  • sol
  • papar
  • 0.50 mala žlica ružmarin
  • vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Vrh glavice češnjaka odrežite i polijte s malo maslinova ulja, zamotajte u aluminijsku foliju pa pecite 45-50 minuta na 190°c dok ne omekša i poprimi zlatnu boju.
  2. Istisnite češnjak iz kožice, posolite i popaprite, dodajte ulje te ga gnječite vilicom dok ne dobijete glatki i kremasti namaz. Umiješajte ružmarin.
  3. Ako želite, dodajte malo kiselog vrhnja. Poslužite s prženim kruhom ili čime god želite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.