gastro postao
Tko je rekao da su burgeri samo za mesoljupce?
Zaboravi na klasične mesne burgere! Bundeva, slanutak, kukuruzne mrvice i začini sastojci su od kojih možeš napraviti preukusne burgere.
Posluži ih uz salatu od svježeg povrća i tortilju ili lepinju.
Sastojci:
- 1 kg bundeve, očišćene i narezane na kriške
- 400 g slanutka u konzervi, ocijeđenog, opranog i osušenog
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 1 žličica mljevenog kima
- malo peršina, krupno nasjeckanog
- 3-4 žlice integralnih krušnih mrvica
Priprema:
- Kriške bundeve ispeći u poklopljenoj vatrostalnoj posudi na 200 ºC oko 10 minuta (ili dok ne omekšaju).
- Slanutak, češnjak, mljevenu papriku, kim i polovicu peršina izmiksati, tako da dobiješ tekuću smjesu.
- Ostaviti bundevu da se malo ohladi i onda žlicom odvojiti mesnati dio od kore i dodati ga u smjesu od slanutka.
- Začiniti i dodati mrvice. Sve dobro promiješati i rukama oblikovati manje pljeskavice. Ohladiti ih 10 minuta.
- Zagrijati grill tavu i ispeći pljeskavice dok s obje strane ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
- Pljeskavice poslužiti sa salatom u lepinji ili tortilji.
Dobar tek!