Recepti 2142 prikaza 03. listopada 2019.

Napravi jesenske burgere od bundeve i zaboravi na meso

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko je rekao da su burgeri samo za mesoljupce?

Zaboravi na klasične mesne burgere! Bundeva, slanutak, kukuruzne mrvice i začini sastojci su od kojih možeš napraviti preukusne burgere.

Posluži ih uz salatu od svježeg povrća i tortilju ili lepinju.

 

Možda vas zanima... Tri jednostavna i brza jela s kraljicom jeseni - bundevom Špajza

 

Sastojci:

  • 1 kg bundeve, očišćene i narezane na kriške
  • 400 g slanutka u konzervi, ocijeđenog, opranog i osušenog
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 1 žličica mljevenog kima
  • malo peršina, krupno nasjeckanog
  • 3-4 žlice integralnih krušnih mrvica

 

Možda vas zanima... Neodoljivo aromatični cheesecake s bundevom Recepti

 

Priprema:

  1. Kriške bundeve ispeći u poklopljenoj vatrostalnoj posudi na 200 ºC oko 10 minuta (ili dok ne omekšaju).
  2. Slanutak, češnjak, mljevenu papriku, kim i polovicu peršina izmiksati, tako da dobiješ tekuću smjesu.
  3. Ostaviti bundevu da se malo ohladi i onda žlicom odvojiti mesnati dio od kore i dodati ga u smjesu od slanutka.
  4. Začiniti i dodati mrvice. Sve dobro promiješati i rukama oblikovati manje pljeskavice. Ohladiti ih 10 minuta.
  5. Zagrijati grill tavu i ispeći pljeskavice dok s obje strane ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
  6. Pljeskavice poslužiti sa salatom u lepinji ili tortilji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.