gastro postao
Sami zamijesite tijesto i složite raviole punjene ricottom i gorgonzolom
Izrada domaćih raviola ne zahtijeva puno iskustva već strpljenje i tehniku. Puno su boljeg okusa od kupovnih. Najvažnije od svega je da ćete biti vrlo ponosni na sebe kada budu gotovi.
Za njihovu izradu potrebni su vam brašno, jaja, ulje i malo truda. Mogu se puniti raznim sastojcima kao što su meso, povrće, sir ili gljive. Jednostavno pustite mašti na volju i sigurno će ispasti odlično! Mi vam donosimo recept za raviole punjene gorgonzolom i ricottom.
Potrebno vam je:
Tijesto:
- 400 g pšeničnog brašna
- 3 jaja
- malo soli
- 1 žličica ulja te vode po potrebi
Punjenje:
- 250 g ricotte
- 100 g gorgonzole
- 250 g topljivi sir
I još:
- 8 dl povrtnog temeljca
Priprema:
- Sastojke za tijesto stavite u mikser. Kad ga uključite, dodajte jaja dok se ne počne formirati tijesto. Sve to možete napraviti i rukama. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
- Napravite raviole tako da podijelite tijesto na nekoliko manjih komada i razvaljajte tako da bude debelo oko 1 mm. Prerežite ga na kvadrate veličine pet cm.
- Sastojke za punjenje izmiješajte i stavite male količine u sredinu kvadrata od tijesta. Rubove namažite preostalim bjelanjkom, a preko jednoga kvadrata stavite drugi, istisnite zrak i zatvorite rubove da punjenje ne ispadne. Stavite temeljac u lonac i neka zakuha. Ubacite raviole te kuhajte dvije minute.