Recepti 20. siječnja 2018.

Napravite domaće raviole sa sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sami zamijesite tijesto i složite raviole punjene ricottom i gorgonzolom

Izrada domaćih raviola ne zahtijeva puno iskustva već strpljenje i tehniku. Puno su boljeg okusa od kupovnih. Najvažnije od svega je da ćete biti vrlo ponosni na sebe kada budu gotovi.

Za njihovu izradu potrebni su vam brašno, jaja, ulje i malo truda. Mogu se puniti raznim sastojcima kao što su meso, povrće, sir ili gljive. Jednostavno pustite mašti na volju i sigurno će ispasti odlično! Mi vam donosimo recept za raviole punjene gorgonzolom i ricottom.

Možda vas zanima... Brzi zalogaji sa zapečenim kozjim sirom Recepti

 

Punjene pljeskavice Možda vas zanima... Pljeskavice punjene povrćem i feta-sirom Recepti

 

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 400 g pšeničnog brašna
  • 3 jaja
  • malo soli
  • 1 žličica ulja te vode po potrebi


Punjenje:

  • 250 g ricotte
  • 100 g gorgonzole
  • 250 g topljivi sir

I još:

  • 8 dl povrtnog temeljca

Priprema:

  1. Sastojke za tijesto stavite u mikser. Kad ga uključite, dodajte jaja dok se ne počne formirati tijesto. Sve to možete napraviti i rukama. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
  2. Napravite raviole tako da podijelite tijesto na nekoliko manjih komada i razvaljajte tako da bude debelo oko 1 mm. Prerežite ga na kvadrate veličine pet cm.
  3. Sastojke za punjenje izmiješajte i stavite male količine u sredinu kvadrata od tijesta. Rubove namažite preostalim bjelanjkom, a preko jednoga kvadrata stavite drugi, istisnite zrak i zatvorite rubove da punjenje ne ispadne. Stavite temeljac u lonac i neka zakuha. Ubacite raviole te kuhajte dvije minute.


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.