Recepti 17. kolovoza 2016.

Pljeskavice punjene povrćem i feta-sirom

Punjene pljeskavice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dvostruki užitak donosi punjeno meso s roštilja. Pljeskavice sa sirom ili povrćem, punjeni ćevapi i vješalice omiljene su poslastice sa žara, a osim sa sirom i povrćem mogu se puniti i suhim mesom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 557

Potrebno vam je

  • 400 g govedina, krta, mljevena
  • 2 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 100 g feta sir
  • sol
  • papar
  • majčina dušica
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Začinite mljeveno meso solju i paprom pa ga oblikujte u desetak tanjih pljeskavica. Nasjeckajte paprike, rajčice i fetu pa umiješajte malo ulja i majčine dušice.
  2. Začinite solju i paprom te time nadjenite pola pljeskavica. Preostalima preklopite nadjev i pecite na roštilju 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.