gastro postao
Ova neobična pita s rajčicama pravo je ljetno jelo
Neobična naopaka pita s cherry rajčicama osvojit će vas svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve sto vam je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, malo meda, krušnih mrvica i začina.
Potrebno vam je:
- 500 g lisnatog tijesta
- 40 cherry rajčica
- 2 žlice ulja
- Sol, papar
- 2 žličice meda
- 2 žlice krušnih mrvica
- Brašno
- jaje
- bosiljak
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
- Stavite rajčice u okruglu plitku posudu s uljem, solju, paprom i medom. Stisnite ih što bliže i pospite mrvicama.
- Na dobro pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na krug veličine posude pa njime prekrijte rajčice i utisnite sa strane.
- Premažite tijesto istučenim jajetom. Pecite 20 minuta na 200°C, dok tijesto ne nabubri i postane zlatno-smeđe.
- Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa izvrnite na veliki tanjur.
- Kad se tart ohladi, pospite bosiljkom i poprskajte maslinovim uljem te začinite.
Dobar tek!