Recepti 22251 prikaza 01. rujna 2019.

Danas ručamo: Pita od krumpira i piletine

Pita od krumpira i piletine
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u jednostavnoj piti u kojoj će se idealno složiti omiljeni krumpir i piletina.

Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi!  Kombinacija piletine i krumpira mnogima je među omiljenima, a sada je došlo vrijeme da isprobate ovaj recept za pitu koji će vas ostaviti bez teksta.

 

Možda vas zanima... Tako slasna: Pita od luka Recepti

 

Možda vas zanima... Rustikalni štih: Pita s brokulom i cvjetačom Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 300 g piletine 
  • Sok od pilećeg pečenja
  • Šalica temeljca
  • Glavica luka
  • Žlica maslaca
  • 0,5 žlice brašna
  • Sol, papar
  • Mrkva
  • Žličica mljevene crvene paprike
  • 0,5 šalice graška iz limenke
  • Žlica sjeckanog peršina
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 2 žumanjka

Priprema:

1. Ispecite piletinu ili nasjeckajte pileće pečenje. Ogulite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruće krumpire usitnite drobilicom za pire dodajući malo mlijeka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno nasjeckajte. Luk očistite i prepržite na žlici maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte juhom i sokom od pečenja.

2. Dodajte kockice mrkve i ocijeđeni grašak. Posolite, poparite, dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku pa kuhajte nekoliko minuta. Umiješajte komadiće sitno sjeckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije.

3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem i obložite šalicom pasiranog krumpira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krumpirom. Umutite žumanjke i prelijte ih po smjesi od krumpira. Stavite pitu u dobro zagrijanu pećnicu dok se krumpir na vrhu ne zapeče.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.