Recepti 10. listopada 2022.

Negroni Sbagliato - koktel koji je zaludio obožavatelje "Igre prijestolja"

Koktel Negroni Sbagliato foto: Shutterstock/Instagram @hbomaxadria
gastro postao gastro.24sata.hr
Odajmo počast svim koktel majstorima koji su ovaj vikend proveli u pripremanju koktela Negroni Sbagliato

Ako ti je serija "Igra prijestolja" bila omiljena, onda sigurno pratiš i megapopularni nastavak "Zmajeva kuća". I dok neki seriju prate zbog odličnog narativa, kostima ili nostalgije, sve je više onih koji su se odlučili zapratiti avanture crnog i zelenog tima zbog jake glumačke postave. 

Među njima se nalaze i Olivia Cooke i Emma D'Arcy koji utjelovljuju odrasle verzije Alicent Hightower i Rhaenyre Targaryen. U svrhu promocije serije, Olivia i Emma odradili su mnogo intervjua, no jedan se posebno istaknuo. Na pitanje koje im je omiljeni piće, Emma su naveli Negroni Sbagliato te pojasnili kako se radi o koktelu s dodatkom prosecca odnosno pjenušavog vina. 

@hbomax I'll take one of each. #houseofthedragon ♬ original sound - hbomax

Ono što je ostavilo publiku bez teksta je način na koji su izgovorili tih nekoliko riječi, posebno "s dodatkom prosecca". Klip koji je objavio HBO brzo je planuo na TikToku i skupio nekoliko milijuna pregleda, a možemo vidjeti i kako žene i muškarci u velikom broju snimaju video odgovore. Osim na TikToku, klip se brzo proširio i ostalim društvenim mrežama, a svi su brzo htjeli probati i o kakvom se koktelu radi. 

Dok se obični Negroni priprema od Camparija, slatkog vermuta i gina, Sbagliato, što doslovno znači "pogrešni" Negroni, priprema se bez gina i s dodatkom, pogodili ste, prosecca. Vjerujemo kako su koktel majstori diljem svijeta imali pune ruke posla s ovim koktelom, a kako ga možeš napraviti i doma, donosimo u nastavku. 

Negroni Sbagliato recept

Sastojci:

  • 30 ml Camparija
  • 30 ml slatkog vermuta
  • 60 ml prosecca 

Priprema:

  1. U široku čašu dodaj led, ulij Campari i vermut i promiješaj. 
  2. Pažljivo dodaj prosecco odnosno pjenušavo vino i lagano promiješaj. 
  3. Posluži s trakicom narančine kore i uživaj!
Negroni Možda vas zanima... Negroni - omiljeni talijanski aperitiv Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:27 10. Listopad 2022.

    koktel mi se svida