Jedan sjajan način pripreme, odnosno pečenja krafni, je da ih ispečete u pećnici. Također, ono što nas posebno oduševljava je to što su ovo netipične krafne. Zašto? Zato što su puno manje od uobičajenih krafni na koje smo navikli, a samim time i neodoljivo lijepe!
Po želji, napravite neku od sjajnih glazura za krafne i ukrasite ih šarenim mrvicama, ili ih, jednostavno, prelijte čokoladom i uživajte.
Također, možete ih i puniti marmeladom ili čokoladnim namazom te ih učiniti još boljima. No, ako ne volite ni glazuru na krafnama niti punjenje, posipajte ih s malo šećera u prahu pomiješanog s cimetom i uživajte u mirisnim slatkim malim krafnicama.
Vjerujemo kako će se ove krafnice svidjeti i djeci, upravo zbog svog preslatkog izgleda!
Sastojci:
- 2/3 šalice glatkog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1/4 šalice mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
- 5 žlica omekšalog maslaca
- 1/3 šalice šećera
- 1 jaje
- Za posipavanje:
- 3 žlice šećera
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo u jednoj posudi; u drugoj posudi pomiješati mlijeko i ekstrakt od vanilije; u trećoj posudi izmiksati električnim mikserom maslac sa šećerom - dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu pa dodati jaje i izmiksati smjesu s jajetom dok se sve ne sjedini
- U smjesu maslaca, šećera i jajeta dodati smjesu brašna te mlijeko i sve dobro izmiješati
- Prebaciti smjesu u vrećicu za ukrašavanje (ili u običnu vrećicu za zamrzavanje s probušenim vrhom) i na papir za pečenje istisnuti smjesu u oblik prstena (ili ju žlicom stavljati u papirnate kalupe za muffine pa peći u njima)
- Peći u zagrijanoj pećnici 10 - 12 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- Posipati ih mješavinom šećera i cimeta ili ukrasiti nekom glazurom u boji