Teško je odoljeti slanim muffinima s tikvicama, a još teže kada su punjeni komadićima sira i slanine… Srećom, i ne moraš im odoljeti. Uživaj u ovom savršenstvu koje možeš jesti u bilo koje doba dana
Već smo se navikli na to da su muffini puno više od slatkih zalogaja, a ovi slani s tikvicama, slaninom i sirom će te oduševiti. S kombinacijom bogatog cheddar sira, hrskave slanine i svježih tikvica, savršen su balans okusa koji će zadovoljiti tvoje jutarnje ili večernje apetite.
Cheddar daje bogat slan okus koji izvrsno kontrastira s kremastim sirom, dok tikvice dodaju dozu zelene svježine koja razlikuju ove muffine od "običnih". Slanina je pak sastojak koji će se sjajno uklopiti u zasitni doručak u pokretu, ali i ukusan snack u bilo koje doba dana.
Muffini s tikvicama
foto: Igor Miske/Unsplash
Za pripremu ovih neodoljivih muffina potrebni su ti sastojci koje zasigurno već imaš u kuhinji: brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, sol, jaja, biljno ulje, malo šećera i mlijeko. Priprema je jednostavna: sve sastojke pomiješaj, izlij u kalupe za muffine i peci. Možeš ih poslužiti tople, ravno iz pećnice.
Ne gasi ekran dok kuham
Muffini s tikvicama, slaninom i sirom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Brašno
1,75
šalica
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Soda bikarbona
0,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Češnjak u prahu
1
žličica
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Šećer
1
žlica
Jaje
2
kom
Mlijeko
0,66
šalica
Tikvice
1,75
šalica
Sir
1,50
šalica
Vlasac
1
žlica
Slanina
1
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 190°C i postavi rešetku u sredinu. Obloži kalup za muffine papirnatim košaricama ili ga poprskaj sprejem za pečenje.
U srednjoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i češnjak u prahu, Možeš dodati i začine poput ružmarina, origana...
U velikoj zdjeli pjenjačom izmiješaj ulje i šećer dok ne postane glatko. Dodaj jaja i mlijeko i miješaj dok se ne sjedini. Umiješaj naribane tikvice.
Dodaj smjesu brašna u mokre sastojke i miješaj dok se ne sjedini. Umiješaj naribani cheddar, nasjeckani svježi vlasac i komadiće slanine.
Ravnomjerno rasporedi tijesto po kalupima za muffine. Peci na sredini pećnice 20-22 minute ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavi muffine da se ohlade 5 minuta u kalupu, zatim ih premjesti na rešetku. Posluži tople ili na sobnoj temperaturi.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.