Recepti Piletina 24. siječnja 2025.

Neodoljivo hrskava i aromatična pileća krilca

Piletina
10 MIN
46 MIN
6
SREDNJE
pileća krilca
Omiljena pileća krilca
foto: Sunday Table/Pinterest
Bez obzira na to pripremaš li ih za obiteljsku večeru ili druženje s prijateljima, ova hrskava i aromatična pileća krilca uvijek su pun pogodak, a mi donosimo provjeren recept!

Kombinacija savršeno začinjenih pilećih krilaca s aromom juhe od luka i svježinom peršina savršen je izbor za druženja, zabave ili opuštenu večeru. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su sočna i aromatična krilca koja osvajaju svakog gosta na prvi zalogaj.

Zlatna i hrskava korica

Tajna okusa je u mješavini juhe od luka koja krilcima daje bogatu aromu i blagu hrskavost. Dodavanjem maslinova ulja začini ravnomjerno oblažu svaki dio krilca, dok pečenje na rešetki omogućuje postizanje savršeno zlatne i hrskave kožice.

Rastopljeni maslac i svježe nasjeckani peršin u završnom koraku obogaćuju okus i dodaju notu svježine.

pileća krilca | Author: Sunday Table/Pinterest Pileća krilca posluži uz umak od jogurta foto: Sunday Table/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskava i aromatična pileća krilca
10 MIN
pripreme
46 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća krilca 1 kg
  • Instant juha od luka 1 kom
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Svježi peršin 0,50 svežanj
  • Maslac 2 žlica
Postupak
  1. Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 200°C. Obloži duboki lim za pečenje aluminijskom folijom i stavi na njega rešetku za pečenje.


  2. Pripremi pileća krilca: koristi kuharski nož ili kuhinjske škare da prerežeš prvi zglob svakog krilca i ukloniš vrh. Vrhove možeš baciti ili zamrznuti za pripremu juhe.

    Prereži drugi zglob da razdvojiš svako krilce na 2dijela: ravni dio i gornji dio (ukupno 20-24 komada).


  3. Krilca osuši papirnatim ubrusima i stavi u veliku zdjelu. Dodaj 1 omot (oko 30 g) mješavine za juhu od luka i 1 žlicu maslinova ulja. Rukama dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Posloži ih na rešetku u jednom sloju, ravnomjerno ih rasporedi.


  4. Peci krilca dok ne budu potpuno pečena, a kožica hrskava, 40-45 minuta. U međuvremenu, odvoji listove sa 1/2 manje vezice svježeg peršina i sitno ih nasjeckaj dok ne dobiješ 2 žlice.

    Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, rastopi 2 žlice maslaca. Ostavi da se malo ohladi.


  5. Prebaci krilca u veliku, čistu zdjelu. Dodaj maslac i polovicu nasjeckanog peršina, pa dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Prebaci na veliki tanjur ili pladanj i ukrasi preostalim peršinom.


Klikni jer piletina je uvijek dobra ideja!

Piletina u vinu Možda vas zanima... Piletina u crvenom vinu na francuski način Recepti piletina u umaku od limuna Možda vas zanima... Prefina piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti lazanje Možda vas zanima... Pileće lazanje su nam pravo slasno otkriće! Recepti pohanci Možda vas zanima... Hrskaviju piletinu od ove nećeš nikada probati! Recepti bang bang piletina Možda vas zanima... Sočna i zdrava: bang bang piletina iz slow cookera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.