Recepti Piletina 24. siječnja 2025.

Neodoljivo hrskava i aromatična pileća krilca

Piletina
10 MIN
46 MIN
6
SREDNJE
pileća krilca
Omiljena pileća krilca
foto: Sunday Table/Pinterest
Bez obzira na to pripremaš li ih za obiteljsku večeru ili druženje s prijateljima, ova hrskava i aromatična pileća krilca uvijek su pun pogodak, a mi donosimo provjeren recept!

Kombinacija savršeno začinjenih pilećih krilaca s aromom juhe od luka i svježinom peršina savršen je izbor za druženja, zabave ili opuštenu večeru. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su sočna i aromatična krilca koja osvajaju svakog gosta na prvi zalogaj.

Zlatna i hrskava korica

Tajna okusa je u mješavini juhe od luka koja krilcima daje bogatu aromu i blagu hrskavost. Dodavanjem maslinova ulja začini ravnomjerno oblažu svaki dio krilca, dok pečenje na rešetki omogućuje postizanje savršeno zlatne i hrskave kožice.

Rastopljeni maslac i svježe nasjeckani peršin u završnom koraku obogaćuju okus i dodaju notu svježine.

pileća krilca | Author: Sunday Table/Pinterest Pileća krilca posluži uz umak od jogurta foto: Sunday Table/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskava i aromatična pileća krilca
10 MIN
pripreme
46 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća krilca 1 kg
  • Instant juha od luka 1 kom
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Svježi peršin 0,50 svežanj
  • Maslac 2 žlica
Postupak
  1. Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 200°C. Obloži duboki lim za pečenje aluminijskom folijom i stavi na njega rešetku za pečenje.


  2. Pripremi pileća krilca: koristi kuharski nož ili kuhinjske škare da prerežeš prvi zglob svakog krilca i ukloniš vrh. Vrhove možeš baciti ili zamrznuti za pripremu juhe.

    Prereži drugi zglob da razdvojiš svako krilce na 2dijela: ravni dio i gornji dio (ukupno 20-24 komada).


  3. Krilca osuši papirnatim ubrusima i stavi u veliku zdjelu. Dodaj 1 omot (oko 30 g) mješavine za juhu od luka i 1 žlicu maslinova ulja. Rukama dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Posloži ih na rešetku u jednom sloju, ravnomjerno ih rasporedi.


  4. Peci krilca dok ne budu potpuno pečena, a kožica hrskava, 40-45 minuta. U međuvremenu, odvoji listove sa 1/2 manje vezice svježeg peršina i sitno ih nasjeckaj dok ne dobiješ 2 žlice.

    Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, rastopi 2 žlice maslaca. Ostavi da se malo ohladi.


  5. Prebaci krilca u veliku, čistu zdjelu. Dodaj maslac i polovicu nasjeckanog peršina, pa dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Prebaci na veliki tanjur ili pladanj i ukrasi preostalim peršinom.


Klikni jer piletina je uvijek dobra ideja!

Piletina u vinu Možda vas zanima... Piletina u crvenom vinu na francuski način Recepti piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Možda vas zanima... Prefina piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca Recepti lazanje Možda vas zanima... Ni više ni manje - pileće lazanje! Recepti pohanci Možda vas zanima... Hrskaviju piletinu od ove nećeš nikada probati! Recepti bang bang piletina Možda vas zanima... Sočna i zdrava: bang bang piletina iz slow cookera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.