Bez obzira na to pripremaš li ih za obiteljsku večeru ili druženje s prijateljima, ova hrskava i aromatična pileća krilca uvijek su pun pogodak, a mi donosimo provjeren recept!
Kombinacija savršeno začinjenih pilećih krilaca s aromom juhe od luka i svježinom peršina savršen je izbor za druženja, zabave ili opuštenu večeru. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat su sočna i aromatična krilca koja osvajaju svakog gosta na prvi zalogaj.
Zlatna i hrskava korica
Tajna okusa je u mješavini juhe od luka koja krilcima daje bogatu aromu i blagu hrskavost. Dodavanjem maslinova ulja začini ravnomjerno oblažu svaki dio krilca, dok pečenje na rešetki omogućuje postizanje savršeno zlatne i hrskave kožice.
Rastopljeni maslac i svježe nasjeckani peršin u završnom koraku obogaćuju okus i dodaju notu svježine.
Pileća krilca posluži uz umak od jogurta
foto: Sunday Table/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskava i aromatična pileća krilca
10 MIN
pripreme
46 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća krilca
1
kg
Instant juha od luka
1
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Svježi peršin
0,50
svežanj
Maslac
2
žlica
Postupak
Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij je na 200°C. Obloži duboki lim za pečenje aluminijskom folijom i stavi na njega rešetku za pečenje.
Pripremi pileća krilca: koristi kuharski nož ili kuhinjske škare da prerežeš prvi zglob svakog krilca i ukloniš vrh. Vrhove možeš baciti ili zamrznuti za pripremu juhe.
Prereži drugi zglob da razdvojiš svako krilce na 2dijela: ravni dio i gornji dio (ukupno 20-24 komada).
Krilca osuši papirnatim ubrusima i stavi u veliku zdjelu. Dodaj 1 omot (oko 30 g) mješavine za juhu od luka i 1 žlicu maslinova ulja. Rukama dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Posloži ih na rešetku u jednom sloju, ravnomjerno ih rasporedi.
Peci krilca dok ne budu potpuno pečena, a kožica hrskava, 40-45 minuta. U međuvremenu, odvoji listove sa 1/2 manje vezice svježeg peršina i sitno ih nasjeckaj dok ne dobiješ 2 žlice.
Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, rastopi 2 žlice maslaca. Ostavi da se malo ohladi.
Prebaci krilca u veliku, čistu zdjelu. Dodaj maslac i polovicu nasjeckanog peršina, pa dobro promiješaj dok se krilca ravnomjerno ne oblože. Prebaci na veliki tanjur ili pladanj i ukrasi preostalim peršinom.