gastro postao
Čokoladni desert koji nikada ne dosadi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 617
Potrebno vam je
- 160 g maslac, slani
- 225 g šećer, u prahu
- 10 g vanilin šećer
- 3 kom jaje kokošje
- 105 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 80 g nestlé dessert corsé
- 240 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 165°C. Kalup veličine 25x25 cm obložite papirom za pečenje. Na sasvim laganoj vatri rastopite 160 g Nestlé Dessert Noir čokolade i maslac te miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi.
- Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer izradite električnim miskerom na srednje jakoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapjeni, ručno umiješajte ohlađenu čokoladnu smjesu. Zatim dodajte prosijano brašno i sol te čokoladu narezanu na kockice (80 g Nestle Noir, 80 g Nestle Corse).
- Ulijte u kalup pa pecite od 30 do 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
- Prema želji, ukrasite šećerom u prahu ili prošarajte rastopljenom čokoladom. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled.
Izvor Skuhatćute