gastro postao
Ljubitelji bijele čokolade - došli ste na svoje! Otkrivamo vam recept za manje poznatu verziju lava kolača s bijelom čokoladom.
Ukusan je i vizualno impresivan, idealno se slaže sa svježim voćem i džemovima i ekspresno nestaje s tanjura.
Potrebno vam je:
za 4 modle za creme brulee
- 120 g bijele čokolade za kuhanje
- ½ šalice maslaca
- 1 šalica šećera u prahu
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 6 žlica brašna
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Na pari otopite maslac i bijelu čokoladu.
- Dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.
- Dodajte jaja i žumanjke i dobro izradite mikserom.
- Postepeno dodajte brašno i dobro sve promiješajte.
- Rasporedite smjesu u dobro namašćene i pobrašnjene modle.
- Pecite 13 minuta.
- Nakon pečenja, ostavite ih na sobnoj temperaturi dvije minute, a onda nježno nožem prođite po rubu kolača i prevrnite ga na tanjur.
- Poslužite uz svježe voće ili osvježavajući voćni džem.
U slast!