Recepti 19. veljače 2015.

Njoki u kremastom umaku od gljiva

NJoki u kremastom umaku od gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Njoki u bijelom umaku od gljiva i vlasca.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g Njoki
  • 50 g Glijve (vrganj, šampinjon)
  • 1 kom Luk
  • 1 kom Češnjak
  • 2 dl Vrhnje (ili vrhnje za kuhanje)

Priprema

  1. Pirjati luk i češnjak te dodati nasjeckane gljive. Nakon 5 minuta preliti vrhnjem. Posoliti, popapriti te ubaciti malo kopra, curryja i peršina. Radi gustoće, dodati žličicu gustina ili brašna.
  2. Skuhati njoke, preliti sa bijelim umakom i dodati vlasca.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.