Recepti 15. ožujka 2017.

Novo, još kremastije ruho špinata na mlijeku

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti špinat na mlijeku pripremite na neki posve drugačiji način - sa sirom!

Klasičnu pripremu špinata za mlijeku pretvorite u posebno jelo kojem ćete se uvijek rado vraćati. Kombinaciji dodajte goudu ili neki drugi sir po želji, začinite omiljenim začinima i ubacite u pećnicu kako bi jelo dobilo hrskavu koricu. Poslužiti ga možete uz već provjereni pire krumpir ili pak u potpunosti preokrenuti priču, dodati fini hrskavi baguette i pretvoriti kremati gratinirani špinat u fantastičan dip uz zdjelu sezonske salate.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
Potrebno vam je:

  • 800 g špinata
  • 1 luk
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 100 g sira
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U loncu zagrijte vodu do vrenja.
  2. Ubacite očišćeni špinat i kuhajte oko tri minute, dok špinat ne povene.
  3. Dobro ga ocijedite.
  4. U posudi otopite maslac i dodajte brašno.
  5. Napravite pastu pa sve zalijte toplim mlijekom.
  6. Dobro pomiješajte kako se ne bi stvorile grudice.
  7. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  8. Na kraju dodajte 70 g sira, pomiješajte kako bi se rastopio.
  9. Na tavi zagrijte ulje i nasjeckajte luk.
  10. Pirjajte ga dok ne omekša, oko tri minute.
  11. Ubacite dva režnja češnjaka.
  12. Dodajte blanširani špinat i kuhajte jednu minutu.
  13. Sve zajedno preselite u bešamel.
  14. Prebacite sve zajedno u posudu za pečenje i pospite krušnim mrvicama.
  15. Pospite ostatkom sira i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva kako bi poprimilo zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.