gastro postao
Zimske večeri stvorene su za uživanje u slatkom i hrskavom. Osobitno tijekom blagdana, kada je cijela obitelj na okupu.
Zasladi se jednostavnim štapićima s komadićima čokolade, koji su stvoreni za umakanje u veliku čašu toplog mlijeka ili čaj.
Iako možeš navaliti odmah, preporučujemo da pričekaš da se ohlade i spremiš ih u posudu s poklopem. Samokontrola jest problem kad su u pitanju keksići, ali će biti daleko hrskaviji i ukusniji ako se uspiješ suzdržati.
Naravno, možeš ih upakirati u blagdanske limene kutije, staklenke ili celofan i pokloniti.
Sastojci:
- 120 g Zvijezda margarina
- 50 g šećera
- 150 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 180 g brašna
- ½ žličice sode
- ½ žličice soli
- 250 g čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i prekrij lim za pečenje papirom.
- Izmiksaj margarin i šećer. Kad smjesa postane svjetlija i lagana, dodaj jaje i ekstrakt vanilije i miksaj dok se ne sjedini.
- Zatim dodaj brašno, sodu, sol i otprilike ¾ nasjeckane čokolade
- Tijesto prebaci u lim i ravnomjerno rasporedi. Ostatak komadića čokolade pospi po vrhu i peci otprilike 15 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
- Izvadi iz pećnice, pričekaj desetak minuta, a zatim prebaci na ravnu podlogu kako bi se ohladilo.
- Uz pomoć oštrog noža izreži na štapiće i posluži uz šalicu toplog mlijeka ili kakao.