Recepti 26. prosinca 2019.

Novo ruho: Panettone francuski tost

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ukusan doručak i puno slasnih uspomena!

Ovaj slatki talijanski kruh s glaziranom narančinom kožom i grožđicama obično se priprema tijekom blagdana. Pošto je Božić doslovno iza ugla, donosimo ti ovaj recept kako bi uživala u njemu, ali na nešto drugačiji način. Dobar tek!

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 0,5 kilograma Panettone (Bauli)
  • 350 mililitara mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • maslac za podmazivanje
  • sirup ili med
  • šećer u prahu i/ili cimet

 

Možda vas zanima... Slatki tost s bananama za stvarno dobro jutro Recepti

 

Priprema:

  1. U plitkoj posudi izmiješaj mlijeko, jaja i vaniliju.
  2. Nareži Panettone na debljinu od 0,5 do 1,5 centimetara.
  3. Svaku krišku umoči u smjesu mlijeka i jaja.
  4. Zagrijte tavu i stavi na nju maslac da se otopi.
  5. Stavite Panettone peći. Kad jedna strana pozlatni, preklopi ga i zapeci na drugoj strani.
  6. Posluži ovo jelo sa sirupom ili medom i posipaj ga šećerom u prahu ili cimetom.
  7. Dodaj priloge po želji - jogurt, voće i slično.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.