gastro postao
Za ukusan doručak i puno slasnih uspomena...
Ovaj slatki kruh s kandiranom narančinom koricom i grožđicama obično se priprema tijekom blagdana. Budući da je Božić doslovno iza ugla, donosimo ti ovaj recept kako bi uživala u njemu, ali na nešto drugačiji način. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g panettonea
- 350 mililitara mlijeka
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- maslac
- sirup ili med
- šećer u prahu i/ili cimet
Priprema:
- U plitkoj posudi izmiješaj mlijeko, jaja i vaniliju.
- Nareži panettone na debljinu od jednog centimetara.
- Svaku krišku umoči u smjesu mlijeka i jaja.
- Zagrijte tavu i stavi na nju maslac da se otopi pa dodaj kruh.
- Kad jedna strana pozlatni, okreni ga i zapeci na drugoj strani.
Posluži ovo jelo s javorovim sirupom, medom i posipaj ga šećerom u prahu ili cimetom. U slast!