gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 kom jaja
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 125 g brašna bez glutena
- 80 g lanenog brašna
- 5 žlica nutelle
- 100 g lješnjaka
Priprema
- Odvojite žumanjke u zdjelu, dodajte im šećer i vanilin šećer te ih mikserom pjenasto umutite.
- U smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko i ulje, lagano miksajte.
- Zatim dodajte bezglutensko i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo dok se smjesa dobro ne poveže.
- U smjesu dodajte 80 grama krupno sjeckanih lješnjaka i 2 žlice nutelle.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano pjenjačom umiješajte u smjesu.
- Smjesu prebacite u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
- Tri žlice nutelle otopite u posudici na parnoj kupelji.
- Gotovu tortu premažite nutellom i posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.