Recepti 09. travnja 2015.

Nutella torta

Nutella torta
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 4 kom jaja
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g brašna bez glutena
  • 80 g lanenog brašna
  • 5 žlica nutelle
  • 100 g lješnjaka

Priprema

  1. Odvojite žumanjke u zdjelu, dodajte im šećer i vanilin šećer te ih mikserom pjenasto umutite.
  2. U smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko i ulje, lagano miksajte.
  3. Zatim dodajte bezglutensko i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo dok se smjesa dobro ne poveže.
  4. U smjesu dodajte 80 grama krupno sjeckanih lješnjaka i 2 žlice nutelle.
  5. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano pjenjačom umiješajte u smjesu.
  6. Smjesu prebacite u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
  7. Tri žlice nutelle otopite u posudici na parnoj kupelji.
  8. Gotovu tortu premažite nutellom i posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.