gastro postao
                                            
                                        
                                    Kombinacija s kojom nikako ne možete pogriješiti je špinat i feta sir.
                                
                                
                                    
                                
                                Ovi muffini idealan su snack ili finger food. Obzirom da su jednostavni za pripremu i brzo gotovi, muffini mogu biti i obrok za "na brzaka".
Kako bi ispali što bolje, važno je da sastojci budu sobne temperature. Smjesu nemojte previše miješati.
A sada se možete baciti na pripremu.
Potrebno vam je:
- 400 g oštrog brašna
 - 350 g špinata
 - 150 g feta sira
 - 30 g ribanog tvrdog sira
 - 350 ml mlijeka
 - 100 g maslaca
 - 1 jaje
 - 1 prašak za pecivo
 - 2 žličice sušenog vlasca
 - ¼ žličice soli
 - ¼ žličice papra
 
Priprema:
- Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na male kockice, a maslac rastopite.
 - Mlijeko i jaje "ugrijte“ na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.
 - Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, paprom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tekućih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.
 - Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica.
 - Pecite na 200°C oko 25 minuta.
 
Dobar tek!