gastro postao
Kombinacija s kojom nikako ne možete pogriješiti je špinat i feta sir.
Ovi muffini idealan su snack ili finger food. Obzirom da su jednostavni za pripremu i brzo gotovi, muffini mogu biti i obrok za "na brzaka".
Kako bi ispali što bolje, važno je da sastojci budu sobne temperature. Smjesu nemojte previše miješati.
A sada se možete baciti na pripremu.
Potrebno vam je:
- 400 g oštrog brašna
- 350 g špinata
- 150 g feta sira
- 30 g ribanog tvrdog sira
- 350 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice sušenog vlasca
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
Priprema:
- Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na male kockice, a maslac rastopite.
- Mlijeko i jaje "ugrijte“ na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, paprom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tekućih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.
- Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica.
- Pecite na 200°C oko 25 minuta.
Dobar tek!