Bundeva, pekan orasi, javorov sirup i maslac glavni su sastojci koji ovaj genijalan biskvit od bundeve pretvaraju u kraljevski jesenski desert! A mi imamo najbolji recept...
Svašta smo već napravili od bundeve/buče/tikve - od juhe i rižota, preko jednostavno pečene pa sve do raznih deserata poput pite, štrudle, muffina... A danas je na red došao recept za ovaj genijalan biskvit od bundeve koji se poslužuje s finom kremom od javorova sirupa, maslaca i tostiranih pekan oraha. Teško da može bolje!
Uz ovaj biskvit od bundeve jesen nije dosadna i tmurna
Kad nam se učini da je jesen dosadna i tmurna, a svi imamo takvih dana, jednostavno si priuštimo ovaj sezonski desert i svijet je odmah ljepši... A recept za genijalan biskvit od bundeve donosimo u nastavku, tako da i tebi uljepšamo dan! 😉🎃
Biskvit od bundeve
foto: In Bloom Bakery/Pinterest
Ako ti ostane viška biskvita od bundeve, dobro ga umotaj u plastičnu foliju ili stavi u dobro poklopljenu posudu bez dotoka zraka. Tako ga možeš čuvati na sobnoj temperaturi do 3 dana. Naravno, možeš biskvit od bundeve i zamrznuti. Kad dođe vrijeme za jelo, biskvit ugrij u tosteru, premazan s malo maslaca.