Recepti 14. svibnja 2016.

Okruglice od junetine (ćufte)

Okruglice od junetine (ćufte)
gastro postao gastro.24sata.hr
Ćufte su tradicionalno jelo koje uvijek rado vidimo na obiteljskom stolu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 435

Potrebno vam je

  • 400 g mljevena junetina
  • 150 g crni luk
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g pasirana rajčica (passata)
  • 2 kom lovorov list
  • 3 režanj češnjak
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • list bosiljka

Priprema

  1. Mljeveno meso, nasjeckan luk, jaje, kruh (natopljen u mlijeku pa ocijeđen), papar i sol dobro izmiješajte. Od dobivene mase pravite okruglice (ćufte) podjednake veličine. Uvaljajte ih u brašno i popržite sa svih strana u vrućem ulju.
  2. U posudu naspite malo ulja od prženja, stavite popržene okruglice (ćufte), pire od rajčice, lovorov list, nasjeckan češnjak, bosiljak, zalijte vodom da pokrije čufte i pustite da se kuha na laganoj vatri 15 - 20 minuta.

Pripremite savršene ćufte u ukusnom umaku od rajčice!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.