gastro postao
Ćufte su tradicionalno jelo koje uvijek rado vidimo na obiteljskom stolu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 435
Potrebno vam je
- 400 g mljevena junetina
- 150 g crni luk
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g kruh pšenični, bijeli
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g pasirana rajčica (passata)
- 2 kom lovorov list
- 3 režanj češnjak
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- list bosiljka
Priprema
- Mljeveno meso, nasjeckan luk, jaje, kruh (natopljen u mlijeku pa ocijeđen), papar i sol dobro izmiješajte. Od dobivene mase pravite okruglice (ćufte) podjednake veličine. Uvaljajte ih u brašno i popržite sa svih strana u vrućem ulju.
- U posudu naspite malo ulja od prženja, stavite popržene okruglice (ćufte), pire od rajčice, lovorov list, nasjeckan češnjak, bosiljak, zalijte vodom da pokrije čufte i pustite da se kuha na laganoj vatri 15 - 20 minuta.
Pripremite savršene ćufte u ukusnom umaku od rajčice!