Recepti 15. svibnja 2016.

Okus djetinjstva: Rižin puding s jabukom

Rižin puding s jabukom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrav i ukusan desert koji će vam otkriti sve tajne drugačijeg pudinga

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 350

Potrebno vam je

  • 1 šalica riža,arborio
  • 1 prstohvat sol
  • 5 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 0.50 žlica med, vrcani

Priprema

  1. U posudi stavite grijati rižu i sol s 1 ½ šalicom vode. Kada zakuha smanjite jačinu vatre, djelomično poklopite i kuhajte dok se gotovo sva voda upije, oko 6-8 min.
  2. Dodajte mlijeko i nastavite kuhati uz povremeno miješanje, dok riža potpuno omekša, a mlijeko se zgusne.
  3. Dodajte šećer i sok naranče te nastavite kuhati dok se šećer otopi, a zatim ostavite da se malo ohladi.

Zdrav i ukusan desert koji će vam otkriti sve tajne drugačijeg pudinga

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.