gastro postao
Evo kako Francuzi pripremaju palačinke sa čokoladom.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 14
Palačinke
- 6 kom jaje kokošje
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- maslac, neslani
- ekstrakt badema
Umak od čokolade
- 2.25 šalica šećer, kristal
- 0.75 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Izmiješajte žumanjke mikserom dok se ne zgusnu.
- Umiješajte kiselo vrhnje ili punomasno mlijeko, ekstrakt badema, šećer, brašno i sol.
- U tijesto kuhačom dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte. Spuštajte tijesto žlicom na tavu premazanu maslacem ili uljem te pecite palačinke s jedne i druge strane po dvije minute.
- Napravite umak od čokolade. Pomiješajte suhe sastojke s pola šalice mlijeka kako biste dobili gustu pastu. Dodajte ostatak mlijeka i pustite da zavrije te dobro pomiješajte. Smanjite plamen i pustite da krčka pet minuta, uz često miješanje. Maknite s plamena pa dodajte ekstrakt vanilije. Ohladite i prelijte palačinke.
Izvor Skuhatćute