Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke na francuski način u bogatom umaku od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Evo kako Francuzi pripremaju palačinke sa čokoladom.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 14

Palačinke

  • 6 kom jaje kokošje
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • maslac, neslani
  • ekstrakt badema

Umak od čokolade

  • 2.25 šalica šećer, kristal
  • 0.75 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Izmiješajte žumanjke mikserom dok se ne zgusnu.
  2. Umiješajte kiselo vrhnje ili punomasno mlijeko, ekstrakt badema, šećer, brašno i sol.
  3. U tijesto kuhačom dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte. Spuštajte tijesto žlicom na tavu premazanu maslacem ili uljem te pecite palačinke s jedne i druge strane po dvije minute.
  4. Napravite umak od čokolade. Pomiješajte suhe sastojke s pola šalice mlijeka kako biste dobili gustu pastu. Dodajte ostatak mlijeka i pustite da zavrije te dobro pomiješajte. Smanjite plamen i pustite da krčka pet minuta, uz često miješanje. Maknite s plamena pa dodajte ekstrakt vanilije. Ohladite i prelijte palačinke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.