gastro postao
                                            
                                        
                                    Evo kako Francuzi pripremaju palačinke sa čokoladom.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 14
Palačinke
- 6 kom jaje kokošje
 - 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 1 žlica šećer, kristal
 - 0.50 mala žlica sol
 - 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
 - maslac, neslani
 - ekstrakt badema
 
Umak od čokolade
- 2.25 šalica šećer, kristal
 - 0.75 šalica kakao u prahu, nezašećereni
 - 1 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 1 prstohvat sol
 - 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 1 mala žlica ekstrakt vanilije
 
Priprema
- Izmiješajte žumanjke mikserom dok se ne zgusnu.
 - Umiješajte kiselo vrhnje ili punomasno mlijeko, ekstrakt badema, šećer, brašno i sol.
 - U tijesto kuhačom dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte. Spuštajte tijesto žlicom na tavu premazanu maslacem ili uljem te pecite palačinke s jedne i druge strane po dvije minute.
 - Napravite umak od čokolade. Pomiješajte suhe sastojke s pola šalice mlijeka kako biste dobili gustu pastu. Dodajte ostatak mlijeka i pustite da zavrije te dobro pomiješajte. Smanjite plamen i pustite da krčka pet minuta, uz često miješanje. Maknite s plamena pa dodajte ekstrakt vanilije. Ohladite i prelijte palačinke.
 
Izvor Skuhatćute