gastro postao
Recepti s palačinkama nikada ne dosade. Probajte ovaj s flambiranim palačinkama punjenim paprikom i saznajte zašto.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 960
Palačinke
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g maslac, slani
- 0.25 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Fila
- 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk cešnjak
- 1 kom rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 mala žlica ljuta paprika
- 1 l vrhnje kiselo (12% masti)
- 70 g ulje maslinovo
- sol
Flambiranje
- tamni rum
Priprema
- Od brašna, jaja, mlijeka, malo soli i nepunog decilitra vode pripremite tijesto za palačinke.
- Na zagrijanom maslacu ispecite palačinke i potom ih ostavite na toplom.
- Operite pileće bijelo meso, posušite ga krpom i posolite.
- Popržite na masti luk, kada porumeni skinite ga s vatre i stavite rajčicu i papriku, dodajte meso i popržite ga na tihoj vatri 15-20 min, dodavajući malo vode.
- Kad meso omekša izvadite ga, isjeckajte sitno i ponovno ga vratite u umak, prelijte kiselim vrhnjem i nastavite sa kuhanjem još 4-6 minuta.
- Premažite filom još tople palačinke, stavite ih u bakrenu posudu, prelijte rumom i flambirajte.