gastro postao
                                            
                                        
                                    Recepti s palačinkama nikada ne dosade. Probajte ovaj s flambiranim palačinkama punjenim paprikom i saznajte zašto.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 960
Palačinke
- 150 g pšenično brašno, bijelo
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 100 g maslac, slani
 - 0.25 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
 
Fila
- 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
 - 1 kom luk cešnjak
 - 1 kom rajčica, ukuhana (konc. 10%)
 - 1 mala žlica ljuta paprika
 - 1 l vrhnje kiselo (12% masti)
 - 70 g ulje maslinovo
 - sol
 
Flambiranje
- tamni rum
 
Priprema
- Od brašna, jaja, mlijeka, malo soli i nepunog decilitra vode pripremite tijesto za palačinke.
 - Na zagrijanom maslacu ispecite palačinke i potom ih ostavite na toplom.
 - Operite pileće bijelo meso, posušite ga krpom i posolite.
 - Popržite na masti luk, kada porumeni skinite ga s vatre i stavite rajčicu i papriku, dodajte meso i popržite ga na tihoj vatri 15-20 min, dodavajući malo vode.
 - Kad meso omekša izvadite ga, isjeckajte sitno i ponovno ga vratite u umak, prelijte kiselim vrhnjem i nastavite sa kuhanjem još 4-6 minuta.
 - Premažite filom još tople palačinke, stavite ih u bakrenu posudu, prelijte rumom i flambirajte.