Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke s paprikom

Palačinke s paprikom
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepti s palačinkama nikada ne dosade. Probajte ovaj s flambiranim palačinkama punjenim paprikom i saznajte zašto.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 960

Palačinke

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g maslac, slani
  • 0.25 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Fila

  • 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk cešnjak
  • 1 kom rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 mala žlica ljuta paprika
  • 1 l vrhnje kiselo (12% masti)
  • 70 g ulje maslinovo
  • sol

Flambiranje

  • tamni rum

Priprema

  1. Od brašna, jaja, mlijeka, malo soli i nepunog decilitra vode pripremite tijesto za palačinke.
  2. Na zagrijanom maslacu ispecite palačinke i potom ih ostavite na toplom.
  3. Operite pileće bijelo meso, posušite ga krpom i posolite.
  4. Popržite na masti luk, kada porumeni skinite ga s vatre i stavite rajčicu i papriku, dodajte meso i popržite ga na tihoj vatri 15-20 min, dodavajući malo vode.
  5. Kad meso omekša izvadite ga, isjeckajte sitno i ponovno ga vratite u umak, prelijte kiselim vrhnjem i nastavite sa kuhanjem još 4-6 minuta.
  6. Premažite filom još tople palačinke, stavite ih u bakrenu posudu, prelijte rumom i flambirajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.