Recepti 13. listopada 2014.

Paprika punjena tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravi prilog koji će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 226

Potrebno vam je

  • 4 kom crvena paprika
  • 125 g tjestenina bez jaja
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 100 g svježi kozji sir
  • 4 kom mladi luk
  • 3 žlica peršin, list
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na papir za pečenje posložite prepolovljene paprike, bez jezgre i sjemenki, odrezanim stranama prema gore. Pecite 15 minuta.
  2. Pomiješajte zajedno skuhanu tjesteninu, rajčice, kozji sir, mladi luk narezan na kolutiće i usitnjeni peršin. Začinite po ukusu pa smjesom napunite paprike.
  3. Pospite malo ulja preko svake paprike i vratite ih u pećnicu na 15-20 minuta, dok ne omekšaju.

Izvor 'Kuharica za dijabetičare'; Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.