gastro postao
Namazi su odlična ideja za predjelo, a i nije komplicirano pripremiti ih
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 346
Potrebno vam je
- 700 g jetra gusja
- 2 kriška panceta
- 1 kom luk ,crveni
- kadulja
- list bosiljka
- 0.50 dl prošek
- 1 žlica kapari
- 1 žličica senf
- sol
- papar
- 150 g maslac, slani
- 1 kom jabuka (cijela)
- majčina dušica
Priprema
- Sitno narežite luk i propirjajte ga na malo maslaca. Dodajte sitno narezanu pancetu i jetrica. Popecite ih lagano sa svih strana i dodajte prošek. Ohladite i dodajte sjeckanu jabuku, majčinu dušicu, bosiljak i kadulju, senf, kapare te još malo prošeka. Posolite i popaprite.
- Umiješajte 100 g omekšalog maslaca te izmiksajte. Stavite u posudu u kojoj ćete poslužiti paštetu i prelijte ostatkom otopljenog maslaca. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.