Recepti 08. listopada 2014.

Pašteta od guščjih jetara

gastro postao gastro.24sata.hr
Namazi su odlična ideja za predjelo, a i nije komplicirano pripremiti ih

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 346

Potrebno vam je

  • 700 g jetra gusja
  • 2 kriška panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • kadulja
  • list bosiljka
  • 0.50 dl prošek
  • 1 žlica kapari
  • 1 žličica senf
  • sol
  • papar
  • 150 g maslac, slani
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • majčina dušica

Priprema

  1. Sitno narežite luk i propirjajte ga na malo maslaca. Dodajte sitno narezanu pancetu i jetrica. Popecite ih lagano sa svih strana i dodajte prošek. Ohladite i dodajte sjeckanu jabuku, majčinu dušicu, bosiljak i kadulju, senf, kapare te još malo prošeka. Posolite i popaprite.
  2. Umiješajte 100 g omekšalog maslaca te izmiksajte. Stavite u posudu u kojoj ćete poslužiti paštetu i prelijte ostatkom otopljenog maslaca. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.