gastro postao
Zdrava i nova kombinacija s voćem i zobenom kašom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 841
Potrebno vam je
- 2.50 šalica zobene pahuljice
- 1 žličica prašak za pecivo
- 3 žlica voda
- 0.25 žličica sol
- 1 žličica mljeveni cimet
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 1 žlica sjemenke lana
- 0.30 šalica javorov sirup
- 1 šalica bademovo mlijeko
- 1 žlica ulje kokosovo
- 1.50 šalica bobičasto voće
- 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Nauljite vatrostalnu posudu za pečenje.
- Pomiješajte mljeveni lan s vrućom vodom u maloj zdjelici ostavite nekoliko minuta da se zgusne.
- U većoj zdjeli pomiješajte zob, prašak za pecivo, sol, cimet i vaniliju.
- Pomiješajte otopljeni lan s javorovim sirupom, bademovim mlijekom i kokosovim uljem.
- Pridružite mokre sastojke smjesi sa zobi i umiješajte voće.
- Smjesu ulijte u posudu za pečenje, po površini rasporedite još bobičastog voća i pecite u pećnici 15-ak minuta.
- Zatim posipajte narezane bademe ili usitnjene orahe i šećer po površini te pecite još 10 minuta ili dok se sva tekućina upije i zob postane spužvasta. Ostavite da se ohladi.
- Pečenu kašu narežite na kvadrate, servirajte toplo ili hladno s malo bademovog mlijeka, džema, javorovog sirupa ili maslaca od orašastih plodova.