Recepti 01. lipnja 2016.

Red mrvica, red voća: Crumble s bobičastim voćem

Zobena kasa
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava i nova kombinacija s voćem i zobenom kašom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 841

Potrebno vam je

  • 2.50 šalica zobene pahuljice
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 3 žlica voda
  • 0.25 žličica sol
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 1 žlica sjemenke lana
  • 0.30 šalica javorov sirup
  • 1 šalica bademovo mlijeko
  • 1 žlica ulje kokosovo
  • 1.50 šalica bobičasto voće
  • 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Nauljite vatrostalnu posudu za pečenje.
  2. Pomiješajte mljeveni lan s vrućom vodom u maloj zdjelici ostavite nekoliko minuta da se zgusne.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte zob, prašak za pecivo, sol, cimet i vaniliju.
  4. Pomiješajte otopljeni lan s javorovim sirupom, bademovim mlijekom i kokosovim uljem.
  5. Pridružite mokre sastojke smjesi sa zobi i umiješajte voće.
  6. Smjesu ulijte u posudu za pečenje, po površini rasporedite još bobičastog voća i pecite u pećnici 15-ak minuta.
  7. Zatim posipajte narezane bademe ili usitnjene orahe i šećer po površini te pecite još 10 minuta ili dok se sva tekućina upije i zob postane spužvasta. Ostavite da se ohladi.
  8. Pečenu kašu narežite na kvadrate, servirajte toplo ili hladno s malo bademovog mlijeka, džema, javorovog sirupa ili maslaca od orašastih plodova.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.