gastro postao
Ispecite banane s malo vanilije za idealan desert nakon svakog obroka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 3 žlica grožđice
- 3 žlica tamni rum
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom limun
- 4 kom banane
- 1 kom mahuna vanilije
Priprema
- Prepolovite banane po dužini, a mahunu vanilije uzdužno narežite na četvrtine. Stavite grožđice (bez koštica), rum, tamnosmeđi šećer (ili melasu), sok i koricu manjeg limuna u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite banane na 4 komada folije promjera 20 cm. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja.
- Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.