gastro postao
Oguljene jabuke stavite u sredinu tijesta, oblikujte okruglice i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 391
Potrebno vam je
- 4 kom jabuka (cijela)
- 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 375 g glatko brašno
- 90 g maslac, slani
- 90 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 4 žlica voda
Priprema
- Napravite tijesto. Brašno stavite u veliku zdjelu. Dodajte maslac i biljnu mast pa mrvite prstima, sve dok smjesa ne postane nalik na fine krušne mrvice. Dodajte dovoljno hladne vode da biste dobili mekano, savitljivo tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da se hladi oko 30 minuta.
- Tijesto podijelite na četiri dijela. Na lagano pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte svaki komad tijesta. Tijesto izrežite u okrugli oblik promjera 18 cm. Sačuvajte ostatke tijesta. U sredinu svakog stavite oguljenu jabuku bez srčike pa oblikujte okruglice.
- Na vrhu svake kuglice napravite rupu i premažite mlijekom. Pecite u pećnici na 200°C oko 35 minuta.
Oguljene jabuke stavite u sredinu tijesta, oblikujte okruglice i zapecite u pećnici
Izvor Skuhatćute