Recepti 20. srpnja 2016.

Lito ide, mala: Pečene punjene paprike

Pečene punjene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene paprike punjene krumpirom i šunkom mogu biti dobar prilog jelima od mesa ili kao samostalno jelo posluženo uz neizostavni svježi sir i veliku porciju salate. Za vegetarijansku verziju umjesto salame, napuniti paprike smjesom od krumpira do pola pa staviti 1-2 fete mozzarelle. Dobar tek :)

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2 paprike
  • 2 velika krumpira
  • 5 dag tirolske salame (ili šunke)
  • 1 mladi luk
  • vegeta
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva. Ogulite 2 krumpira (1 veći krumpir = jedna paprika) i stavite ih kuhati.
  2. Paprikama (babure su u ovom slučaju najbolje jer ih se može uspravno staviti u pećnicu pa tako nema cijeđenja uokolo) otkidati kapicu (otprilike 1-2 cm širine), očistiti ih, oprati te staviti na krpu da se ocijede.
  3. Izrezati tirolsku (ima intenzivniji okus pa se bolje stapa sa krumpirima - ali može se zamijeniti bilo kakvom šunkom) na kockice. Izrezati jedan mladi luk.
  4. Kada je krumpir gotov, ocijediti ga. U tavu staviti malo ulja te popržiti mladi luk, zatim na to dodati kockice tirolske i ocijeđene krumpire. Pržiti tako 4-5 minuta dok krumpir ne dobije malo korice.
  5. Paprike napuniti smjesom te ih peći sve dok se ne "zgužvaju" (otprilike 40-tak minuta) na 220 stupnjeva.

Pečene paprike punjene krumpirom i šunkom mogu biti dobar prilog jelima od mesa ili kao samostalno jelo posluženo uz neizostavni svježi sir i veliku porciju salate. Za vegetarijansku verziju umjesto salame, napuniti paprike smjesom od krumpira do pola pa staviti 1-2 fete mozzarelle. Dobar tek :)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.