gastro postao
Pečene paprike punjene krumpirom i šunkom mogu biti dobar prilog jelima od mesa ili kao samostalno jelo posluženo uz neizostavni svježi sir i veliku porciju salate.
Za vegetarijansku verziju umjesto salame, napuniti paprike smjesom od krumpira do pola pa staviti 1-2 fete mozzarelle.
Dobar tek :)
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 2 paprike
- 2 velika krumpira
- 5 dag tirolske salame (ili šunke)
- 1 mladi luk
- vegeta
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema
- Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva. Ogulite 2 krumpira (1 veći krumpir = jedna paprika) i stavite ih kuhati.
- Paprikama (babure su u ovom slučaju najbolje jer ih se može uspravno staviti u pećnicu pa tako nema cijeđenja uokolo) otkidati kapicu (otprilike 1-2 cm širine), očistiti ih, oprati te staviti na krpu da se ocijede.
- Izrezati tirolsku (ima intenzivniji okus pa se bolje stapa sa krumpirima - ali može se zamijeniti bilo kakvom šunkom) na kockice. Izrezati jedan mladi luk.
- Kada je krumpir gotov, ocijediti ga. U tavu staviti malo ulja te popržiti mladi luk, zatim na to dodati kockice tirolske i ocijeđene krumpire. Pržiti tako 4-5 minuta dok krumpir ne dobije malo korice.
- Paprike napuniti smjesom te ih peći sve dok se ne "zgužvaju" (otprilike 40-tak minuta) na 220 stupnjeva.
Pečene paprike punjene krumpirom i šunkom mogu biti dobar prilog jelima od mesa ili kao samostalno jelo posluženo uz neizostavni svježi sir i veliku porciju salate. Za vegetarijansku verziju umjesto salame, napuniti paprike smjesom od krumpira do pola pa staviti 1-2 fete mozzarelle. Dobar tek :)