Recepti 30. svibnja 2016.

Pečeni krumpiri s kozjim sirom

Krumpir
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Svako jelo je bolje kada se u njega doda pržena slanina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 993

Potrebno vam je

  • 220 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 12 kom krumpir, zreli
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.25 šalica kozji sir
  • 1 kom mladi luk
  • 0.25 šalica parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Narežite slaninu na komadiće, a krumpire (birajte manje) raspolovite. Zagrijte pećnicu na 230°C. U tavi pržite slaninu dok ne postane hrskava.
  2. Krumpir lagano premažite maslinovim uljem te pecite dok ne dobije lijepu boju, oko 30 minuta.
  3. U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje i kozji sir te dodajte slaninu, usitnjeni mladi luk, parmezan, sol i papar. Svaki krumpir ukrasite s dvije žlice smjese od sira i slanine pa poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.