gastro postao
Svako jelo je bolje kada se u njega doda pržena slanina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 993
Potrebno vam je
- 220 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 12 kom krumpir, zreli
- 3 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.25 šalica kozji sir
- 1 kom mladi luk
- 0.25 šalica parmezan
- sol
- papar
Priprema
- Narežite slaninu na komadiće, a krumpire (birajte manje) raspolovite. Zagrijte pećnicu na 230°C. U tavi pržite slaninu dok ne postane hrskava.
- Krumpir lagano premažite maslinovim uljem te pecite dok ne dobije lijepu boju, oko 30 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte kiselo vrhnje i kozji sir te dodajte slaninu, usitnjeni mladi luk, parmezan, sol i papar. Svaki krumpir ukrasite s dvije žlice smjese od sira i slanine pa poslužite toplo.