gastro postao
Oblikujte peciva raznih oblika: klipići, pletenice, pužići, spirale, cvjetići, pekarov čvor, palmier
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 143
Potrebno vam je
- 500 g glatko brašno
- 500 g oštro brašno
- 6 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 dl ulje, biljno
- 80 g kvasac, svježi
- kumin,sjemenke
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
Priprema
- Brašno pomiješajte s kvascem i malo ulja. U sredinu stavite ulje, pa dolijevajući mlijeko umijesite meko tijesto.
- Dobro ga izradite i razdjelite na 30 loptica ako želite manje onda na 50 loptica. Svaki komad loptice oblikujete po želji.
- Nakon toga pecivo ostavite u obliku i ostavite da se dižu.
- Premažite žumanjkom i pospite kuminom, pecite.
- U samo tijesto možete umijesiti anis, suhe cherry rajčice. Svaki začin daje novi okus pecivu.
Izvor Đurđica Protić