Recepti 13. listopada 2014.

Pecivo s grožđicama

Pecivo s grožđicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija slatko-slanog peciva

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 dl voda
  • 10 g suhi kvasac
  • 130 g grožđice
  • 40 g maslac, slani
  • 25 g sol

Priprema

  1. Namačite grožđice u vodi otprilike 2 sata. Za to vrijeme, stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini.
  2. Rastopite kvasac u vodi i postupno ga dodajte u udubinu. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac.
  3. Osušite grožđice i dodajte ih u tijesto. Na kraju dodajte sol i mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Zagrijte pećnicu na 175 °C.
  4. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim ga podijelite na male kugle teške otprilike 40 g ili oblike prema svojoj želji. Posložite kugle, pobrašnjene i dovoljno razmaknute da se ne dodiruju, u lim za pečenje podstavljen papirom za pečenje.
  5. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Pecite otprilike 20 minuta, ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.

Izvor 'Kruh i peciva'; Mozaik knjiga

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.