Recepti 13. listopada 2014.

Piccata od Jakobovih kapica i ljetni grašak

Piccata od Jakobovih kapica i ljetni grašak
gastro postao gastro.24sata.hr
Kratko “šokiranje” povrća u hladnoj vodi ili ledu jamči postojanost i intenzitet boje, što je vrlo važno kod krema

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 279

Potrebno vam je

  • 300 g jakopska kapica
  • 1 dl ulje maslinovo
  • svježi timijan
  • 0.50 dl limunova korica
  • 250 g grašak zeleni, u zrnu
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 15 g maslac, slani
  • 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • menta

Priprema

  1. Školjke očistite, marinirajte kratko u smjesi koju ste pripremili od maslinova ulja, soka jednog limuna te listića svježeg timijana.
  2. Za pohanje umiješajte brašno, malo soli, ribani parmezan i jaja. Uvaljajte u smjesu očišćene školjke, okrenite da sa svih strana budu obložene te kratko pržite sa svake strane oko 3 minute na maslinovu ulju dok ne postanu zlatnožute.
  3. Pire od ljetnoga graška napravite tako da u slanoj vodi skuhate grašak. Ohladite ga u ledenoj vodi kako bi zadržao intenzivnu boju.
  4. Otopite maslac i vrhnje te u blenderu umiješajte s graškom do fine kreme.
  5. Listiće svježe zelene metvice grubo nasjeckajte i umiješajte u pire da osvježi okus.
  6. Servirajte tako da pire bude zelena posteljica, a na nju složite zlatno pržene školjke.

Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru', Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.